Különleges kerti dekoráció | Hogyan készíts saját mohapárnás széket a kertbe

January 16, 2017

Mit szólnál egy saját készítésű mohával borított székhez a kertedbe? Nem mindennapi kerti dekoráció, ami ülésre ugyan nem igazán alkalmas, de különleges látványt nyújt a kert árnyékosabb részén vagy a balkonon.

Az alábbi lépéseket követve Te is elkészítheted saját mohával borított székedet. Akár padot vagy asztalt is kreálhatsz ezzel a módszerrel.

 

Amire szükséged lesz:

- szék

- újságpapír

- ragasztó spray

- sok moha

 

1. lépés

Az előzőleg kiválasztott széket alaposan mosd le. Az újságpapírt vágd csíkokra, nedvesítsd be, majd alaposan vond be vele azokat a részeket a széken, amiket szeretnél mohával beborítani.

 

2. lépés

Ezután az újságpapírral borított részeket fújd be ragasztó spray-vel és tegyél rá csirkehálót, hogy a moha tudjon mibe kapaszkodni.

 

3. lépés

Lépésről-lépésre haladva borítsd be a széket mohával úgy, hogy minden darab hátuljára fújj egy kevés ragasztót, majd ragaszd hozzá a székhez. Lehetőleg minél nagyon mohadarabokat használj, így sokkal természetesebb hatást érhetsz el.

 

4. lépés:

Miután elkészültél a székkel, ne felejtsd el rendszeresen öntözni, permetezni vízzel. Nagyon fontos nedvesen tartani, a moha a nedvességet és az árnyékot kedveli. Ha ezekre odafigyelsz, hosszú ideig ékesítheti a kerted egy igazán különleges és hangulatos kerti dekoráció.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Az ötlet Kyle Schuneman nevéhez fűződik. A képek forrása: One Kindesign

 

Még több különleges kerti dekorációs ötletet találhatsz itt:

Kerti ötletek - Kerti dekorációk

 

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is!

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Kövess minket
  • Tumblr Social Icon
  • Twitter Clean
  • Facebook Clean
Legutóbbi bejegyzések
Please reload

© 2023 by DO IT YOURSELF. Proudly created with Wix.com